Земеделците засадиха дръвчета в Ямбол




http://troyanat.blogspot.bg/


http://troyanat.blogspot.bg/2015/11/zemedelcite-zasadiha-dravcheta.html






   
Земеделците проведоха семинар
Членовете на БЗНС Троян бяха на семинар проведен тази събота и неделя в Ямбол. Присъстваха всички новоизбрани съветници и кметове от цялата страна. Лидера на партията Николай Ненчев бе аплодиран заради позицията си и като министър на отбраната.

Всички единодушно се съгласиха, че:

"БЗНС: С политическата воля и решимост на министъра на отбраната за договора с Полша България демонстрира независимост и сила.
БЗНС и РБ знаят, че демократичната реформа в България изисква политическа воля, която да откъсне страната ни от десетилетия на зависимост. С този договор България извървя още една стъпка към просперитета си на суверенна държава.
Земеделците проведоха семинар
Веселин Илиев и Николай ненчев

БЗНС е горд с лидера си и министър на отбраната Николай Ненчев за проявената решителност да върне България в Европа, там където нашите лидери – Александър Стамболийски, Никола Петков, Г.М.Димитров са виждали нейния успех.

БЗНС не обслужва ничии интереси и не изповядва чуждопоклонничество. Политическата ни история помни цената на Свободата и Демокрацията. България е цел и смисъл за политиката ни!
Народът ни заслужава мир, хляб, свобода и народовластие!"
   
След това всички  засадиха по едно дръвче. Това е началото на Възраждането на тази стара политическа организация. Да  си припомним Септемврийското въстание,преврата на 9 юни..
Малко история !!!
През януари 1919 г. Стамболийски се включва в коалиционното правителство на Теодор Теодоров. Той участва в преговорите за сключване на мирен договор на Парижката конференция. След отказа на Теодоров да приеме наложените условия, Стамболийски оглавява правителството и на 27 ноември 1919 подписва Ньойския договор, след което, според някои медии, счупва писалката. След проведените парламентарни избори, от 21 май 1920 г. правителството е съставено само от представители на БЗНС.
Правителството на Александър Стамболийски се опитва да изведе страната от международната изолация след Първата световна война, чрез активно участие в дейността на Обществото на народите и установяване на приятелски отношения с Кралството на сърби, хървати и словенци. Подкрепя идеята за създаване на Федерация на южните славяни
Във вътрешен план правителството на Стамболийски провежда някои реформи, част от които са спорни. Някои от тях са: поземлена реформа свързана с ограничение на размера на поземлената собственост; въвеждането натрудова повинност, поради наложеното ликвидиране на армията; опростяването на правописа. На практика е наложена земеделска диктатура, крепена от т. нар. Оранжева гвардия, комбинирана с авторитарно управление.
Междувременно под натиска на Антантата в България през 1921 г. са настанени Врангеловите белогвардейски войски, които са около 24,000 души. След извършени обиски са разкрити документи, уличаващи белогвардейските части в България в действия против властите. На 11 май те са разпуснати с постановление на правителството, а техни висши чинове са арестувани и екстернирани. До края на годината са закрити всички военни формирования и руската императорска легация в София. По решение на конференцията на посланиците на Антантата от 17 май оръжието на Врангеловата армия е предадено на Съглашението.
През 1922 година е проведен референдум за съдене на виновниците за националните катастрофи. На него привържениците на БЗНС и БКП с голямо мнозинство налагат осъждането на част от политическия и военен елит на България по време на войните 19131918. По-късно се провеждат политически репресии както срещу БКП, така и срещу буржоазната опозиция. Основен инструмент на репресиите е т.нар. Оранжева гвардия — леко въоръжени отряди селяни, верни на БЗНС и Стамболийски.
Към началото на 1923 г. режимът на Стамболийски губи влияние извън средите на българското селячество. Подписването на Нишката спогодба от 23 март 1923 година с Кралството на сърби, хървати и словенци за "обезопасяване на границата" между двете държави, прелива чашата на търпението. Носят се слухове, че са водени тайни преговори за Балканска федерация, в която България ще е под егидата на Сърбия. Срещу него са настроени голяма част от интелигенция, македонските организации, белогвардейците, военните, буржоазните партии, комунистите. На 9 юни 1923 г. срещу правителството на Стамболийски е извършен военен преврат, организиран от Военния съюз, с подкрепата на буржоазните партии и царя. Помещаващата се в София Оранжева гвардия е бързо обезоръжена.
А БЗНС на тези избори имаше много голям прогрес. Само в Плевен има доста кметове. В градове като Троян и др.имат вече и съветници/троянската дружинка е единствена в Ловешка област  с избран съветник/
   
За доброто настроение на земеделците се погрижиха групата от Пловдив"Интро' с мениджър Жан Пехливанов.  Началото на групата е през - 2001 г, "Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство" - Пловдив. Една идея за интерпретиране на класическа музика в съвременен аранжимент, нарича себе си "ИНТРО". За десет години все по-смело експериментира в стилове, звук и присъствие на сцената. Стараейки се да избегне сравнения с подобни формации, квартетът започва да работи от 2005 г. с брас секция, гайда, като включва и вокали в пиесите си. Към настоящия момент част от ИНТРО са: Благой Гешев - тромбон, Тодор Ючев - тромпет, Трифон Трифонов - флейта. Музикалните идеи и тяхната реализация са дело на Жан Пехливанов - преподавател в АМТИИ и мениджър на групата.


Снимките дело на Албена Симеонова

Коментари