Превръщат сметища в поляна

Рекултивация на старото градско сметище се извършва в момента в Ловеч, съобщи инж. Ивелина Радевска, зам.-кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология на Община Ловеч.
 Общата стойност е милион и 860 хиляди лева без ДДС, като ПУДОС финансира техническата рекултивация, а община Ловеч – биологичната, която е в рамките на 118 хиляди лева без ДДС.  Усвоените средства до момента са около 250 хиляди лева. Основните дейности, които трябва да бъдат извършени са разчистване на терена от растителност и отпадъци, предепониране на отпадъци, поставяне на глинен екран, хумус и затревяване. Като съоръжение се изпълнява басейн, отводнителни канавки, дренаж, газова система и се ремонтира електропровод. В момента е разчистен  терен от 8800 кв.м от растителност и отпадъци, доставена  е глина 12000 кубика, предепонирани са около 10 хиляди кубика отпадъци и е доставен хумус 3000 кубика. След приключване на рекултивацията се очаква  теренът, който ще бъде затревен, да не се отличава от околните. По този начин се решава проблемът  със замърсяването от старото градско сметище.

Източник:http://uspelite.bg/polozhitelnoto-v-blgariya-za-poslednite-24-chasa-190816
Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg/
 ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАПОЧНАЛО ОТ ВЧЕРА 05. 08 2016 г spodelime.com

Коментари