Пето Юбилейно издание на Национален Събор на овцевъдите в България

С "Излел е Дельо хайдутин" изпълнен от 7-годишната Мария Бечева от Чепеларе започна на 6 май Събора на овцевъдите край Петропавловския манастир.
.Много търговци бяха дошли. Много палатки.  Много селскостопанска техника бе изложена..И както се казва от пиле мляко имаше.
Състезание с кучета, "Тази вечер , ако не вали ще се проведе нестинарското шоу.  Теглене на товари от коне тежковози .







Там беше и първото пътуващо читалище"Бащино Огнище". Ивайло Шопски облечен в традиционната комитска носия ,посреща и изпраща.Музейната експозиция ,която е изложена в автобусът -читалище виждаме войници от всички исторически епохи. До всеки експонат има таблет по който върви филм за времето на експоната.Ще видите и интересни саби,пистолет,снимки.А отвън има щанд  с книги и сувенири свързани с България.






И за нас троянци бяха изложените експонати от Музея на занаятите-Троян. Доста хора поседнаха на столчетата за снимки.Пипнаха и се насладиха на тъканите губери. А нашите уреднички и Васко обясняваха за нашият край.

И за да бъде удоволствието пълно Белослава Петкова пя прекрасно на  сцената за Вокално майсторство на Фолклорен конкурс "Заблеяло ми агънце".
Над 2000 участника се събраха в почивните от 6-8 май край Лясковец. Две сцени и две журита..Красиви народни носии,красиви народно песни...Отлична организация.Това можем да кажем за конкурса "Заблеяло ми агънце"..Наградите още не са известни. Но за сметка на това настроението е на шест /6/



 още снимки от Събора 






















децата от Велики Преслав




Пред Каракачаните


































































http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари